Hansan
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.
Statistik
Vi har 169 registrerade användare.
Vår nyaste användare: oskman

Våra användare har skrivit totalt 10063 inlägg i 1442 ämnen
Vem är online
Totalt 1 användare online :: 0 registrerade, 0 dolda och 1 gäst.

Inga

Flest användare online samtidigt: 15, den sön 4 mar 2012 - 21:00
Kartor

Hansan - FAQ

Gå ner

Hansan - FAQ Empty Hansan - FAQ

Inlägg av Dahlin lör 8 jan 2011 - 11:09

FAQ om Hansan

• Hansan är en stabil och diplomatisk topp allians i Ikariams alpha värld. Vi har funnits sedan april 2008 och är idag en av de äldsta allianserna i spelet. Vi vill främja fred, handel, kultur och stark tillväxt till förmån för våra medlemmar och våra vänner.

• Alliansen består av aktiva, hängivna och mogna spelare. En mycket stark lojalitet har vuxit fram och är idag grundmurad hos många medlemmar.

• I Hansan har vi klara mål och riktlinjer vilket svetsar oss samman och gör oss starka. En god kamratskap på vårt forum bidrar mycket till vår fina sammanhållning.

• Alliansen har regler som bestämmer hur stor militär varje medlem ska tillhandahålla. Det gör att Hansan idag har en stor armé att försvara sig med. Senare konflikter har även tränat oss att samordna stora anfall. Vi har även förskansat oss taktiska färdigheter och vi tvekar inte att genomföra militära aktioner mot den som hotar alliansens suveränitet. Men detta är för oss alltid den sista utvägen när alla andra försök misslyckats. Vi eftersträvar alltid fred, men krig är idag inget vi tvekar att gå in i om situationen kräver.

• Vi har ett gott samarbete kring resurser och handelsskeppen seglar ständigt mellan medlemmarnas städer.

• Vi uppmuntrar donationer på öarna då det är något som alla spelare har glädje av. Leechers, dvs de som plockar ut resurser men sedan donerar dåligt tillbaka, kan komma att bli föremål för Hansans väpnade sanktioner.

• Vi försöker även att hjälpa nya spelare, speciellt under deras första tid i Ikariam. Nya spelare är alltid välkomna att ta kontakt med en medlem av Hansan för att ställa frågor, eller be om hjälp. Hansan tycker det är viktigt att nya spelare vill stanna kvar på alphaservern, och uppmanar alla andra allianser att också hjälpa till med detta.

• Ledningen är beslutsfattare och kan genomföra ändringar när helst de önskar. Men Hansan är demokratisk och medlemmar har möjlighet att påverka alliansen. Det är fritt att starta diskussioner, och om tillräckligt många medlemmar delar samma uppfattning kan en omröstning begäras.

• Platserna i ledningen tillsätts genom regelrätta val och varje medlems röst är lika mycket värd. Delaktigheten i vår allians hålls också uppe med hjälp av fler poster och uppdrag än de som spelet tillhandahåller. Vi använder oss t.ex av särskilda ambassadörer för att hålla kontakt med andra allianser och vårt forum är vår främsta samarbetsplats.

• De allianser som beviljas ett fredsfördrag med Hansan får ett utökat samarbete med oss. Därför lyfts varje förfrågan till vårt forum för noggrant granskande. Vi ställer även upp om enskilda spelare eller allianser önskar hjälp med diplomati vid konflikter.Medlemskap i Hansan

Känner du att Hansan är en allians som skulle passa dig? Då är du välkommen att skicka in en ansökan till oss.

I dagens läge har det ingen större betydelse hur mycket poäng du har som sökande. Självklart så gäller våra GP krav som finns nedan för alla.

Dock så är din personlighet och en välformulerad ansökan alltid väldigt viktigt vid en ansökan till Hansan. Våra medlemmar plockas endast ut efter noggrann granskning utav alla som ansöker stor som liten.

Generalpoäng (GP): Hur mycket GP (soldater) Hansans medlemmar ska ha baseras på följande tabell (siffran som anges är ett absolut minimum) :

(Alla nya medlemmar klassas som provmedlemmar tills det att Hansan's ledning anser medlemmen vara fullfjädrad medlem)

Provmedlemmar:

TP 15000 – 500 GP
TP 25000 – 700 GP
TP 50000 – 1000 GP
TP 75000 – 1200 GP

Fullfjädrade medlemmars krav:

100k - 1500 GP
150k - 2000 GP
200k - 3000 GP
300k - 4000 GP
400k - 5000 GP
500k - 6000 GP
600k - 7000 GP
700k - 8000 GP
800k - 9000 GP
900k - 9500 GP
1000k - minst 10000 GP ~

Som medlem i Hansan är det självklart att du även är aktiv på vårt forum. Du ska efter godkänd ansökan registrera dig där inom 72h, annars får du lämna alliansen. (Kontot kräver godkännande innan användning.)

När du blir medlem förbinder du dig också att följa Hansan's regler och riktlinjer. Hansan är en dynamisk allians som ständigt strävar efter att förbättra sig. Regler som gäller vid inträde kan komma att ändras och det är varje medlems plikt att följa med i utvecklingen.

Ett krav är att du vet hur man uttrycker sig och beter sig bland folk på internet. Att du är ödmjuk, lyssnar till Hansan's ledning och att du aldrig riskerar att förstöra alliansens goda rykte genom oansvariga handlingar.

Om du har några frågor innan din ansökan är du välkommen att kontakta Hansans inrikesminister, som är ansvarig för ansökningarna.

~

Tips från coachen:

En ansökan som bara innehåller frågan "får jag joina er" är väldigt svår att bedöma och nekas alltid direkt. Här nedan följer istället några punkter som vi i Hansan skulle vilja ha reda på:

* Vem du är
* Hur gammal du är
* Dina städer med koordinater
* Varför du vill bli medlem i Hansan
* Tidigare erfarenheter av andra allianser
* Om du tidigare haft kontakt med någon i Hansan
* Om du har pågående konflikter med andra spelare

Observera att du inte får ha några pågående konflikter med andra spelare eller allianser när du söker! Om du väljer att undanhålla den informationen och om dina "oansvariga handlingar" leder in Hansan i en konflikt, så kommer du att svartlistas och ev hängas ut på hemsidan, inkl dina koordinater!

~

Låter det som mycket regler? Det är inte så allvarligt egentligen. Det mesta är självklarheter - Sunt förnuft! Vi ser visserligen allvarligt på överträdelser, men vi är inte oresonliga.

Om du fortfarande är intresserad; få iväg din ansökan redan idag! Vi väntar på att höra från just dig.

Vi hoppas snart få se dig som en av oss!

_________________
Hansan - FAQ 356888
Dahlin
Dahlin
General
General

Ålder : 35
Bor : Västervik
Antal inlägg : 1124

Till överst på sidan Gå ner

Hansan - FAQ Empty Sv: Hansan - FAQ

Inlägg av Cúchulainn lör 8 jan 2011 - 16:01

Tycker det var en fantastisk guide som uppsummerar oss bra. Informativ och med bra språk - det tycker jag om. Enligt mig är det bara att lägga upp på ika-forum och alla andra ställen den kan läggas upp Smile

Cúch
Cúchulainn
Cúchulainn
Medlem
Medlem

Ålder : 37
Bor : Northen Norway
Antal inlägg : 329

Till överst på sidan Gå ner

Hansan - FAQ Empty Sv: Hansan - FAQ

Inlägg av Dahlin lör 8 jan 2011 - 16:13

Detta är tagen direkt från vår hemsida. Dock tycker jag iformationen borde hamna på Ikariam's forum med. Något Ledningen får ta hand om Very Happy

_________________
Hansan - FAQ 356888
Dahlin
Dahlin
General
General

Ålder : 35
Bor : Västervik
Antal inlägg : 1124

Till överst på sidan Gå ner

Hansan - FAQ Empty Sv: Hansan - FAQ

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet